FOLLOWERS

Monday, January 18, 2010

BARU!! ODP YOUTH PACK

CHIC SET (FOR WOMEN)
RM 25

1. Pop My Berry (Haruman Lembut Kombinasi Buah-Buahan Beri)
2. Look At Me Blossom (Kesegaran Epal Hijau Yang Ceria)
3. Fall In Love With Me (Tarikan Bauan Guava Yang Menyenangkan)
4. You Will Remember Me (Haruman Manis Mangga Ranum
Memikat
)

DUDE SET (FOR MEN)
RM 25

1. X (Haruman Aroma Citrus untuk lebih bertenaga dan berani)
2. Viva La Viva (Haruman Woody Musky bercirikan remaja kosmopolitan
yang moden
)
3. Oh La La (Haruman Fresh Musky dari kesegaran limau mandarin, limau
hijau dan oren untuk kesegaran berterusan
)
4. Hey Sexy (HarumanFresh Ambery khusus untuk mereka yang maskulin
yang pasti menarik perhatian ramai
)


NAK TENGOK TESTIMONI PENGGUNA?
JOM KLIK SINI YE!


Tiada Rahsia Lagi...

Anda tidak perlu lagi membayar mahal untuk berbau harum!!!

Apa beza perfume berasaskan minyak dengan perfume yang lain?

Apabila anda membeli perfume yang berasaskan minyak dan bebas alkohol sepenuhnya, anda sebenarnya membeli perfume tulen yang lebih sofistikated berbanding dengan perfume yang dijual di kaunter.

Berikut merupakan fakta kepelbagaian jenis dan campuran sesuatu perfume:

Fragrance Variety

Perfume Oil Content

Commercial Fillers
(Water, Alcohol, DPG)

Perfume Oil / Fine Fragrance

100%

0%

Perfume or Parfum

15% - 30%

85% - 70%

Eau de Parfum

8% - 30%

92% - 70%

Eau De Toilette

4% - 8%

96% - 92%

Eau de Cologne

2% - 5%

98% - 95%

Splash Cologne

1% - 3%

99% - 97%


Mengapa ditambahkan alkohol didalam perfume-perfume tersebut?

Alkohol adalah agen penyejat yang lebih cepat berbanding air. Maka, dengan mencampurkan minyak perfume dengan alkohol akan menyebabkan minyak campuran tersebut tersejat lebih pantas berbanding jika minyak itu tersejat dengan sendirinya. Ini memberikan tanggapan bahawa perfume tersebut mempunyai bau yang lebih kuat daripada yang sebenarnya. Inilah sebabnya mengapa apabila anda menyemburkan perfume koemrsial tersebut, aromanya sungguh kuat mengelilingi anda. Dan ini juga menjelaskan mengapa baunya hilang secara dramatik dalam satu atau dua jam selepas pemakaiannya.


Apakah masalahnya dengan alkohol ini sebenarnya?

Alkohol jenis Ethyl adalah alkohol yang paling popular yang terdapat perfume-perfume biasa. Ianya sangat 'tajam'. Kebanyakan pengguna yang merasakan mereka alah dengan perfume adalah sebenarnya alah kepada alkohol yang digunakan di dalam perfume tersebut.

Alkohol ialah agen pengering - ianya bertindak sebagai penyejat termasuklah kepada wangian dan juga minyak semulajadi badan anda.


Berapa lama wangian One Drop Perfumes boleh bertahan?

Satu fakta yang tidak boleh disangkal sama sekali ialah perfume yang berasaskan minyak tidak akan menyejat (hilang harumannya dibawa udara) dengan cepat, malah menyerap ke dalam kulit untuk jangka waktu yang lebih lama yang akan menghasilkan haruman sepanjang hari. One Drop Perfumes bertahan antara 12 hingga 24 jam

Maka, bukanlah sekadar gimik dengan mengatakan anda akan mendapat haruman sepanjang hari dengan hanya setitik One Drop Perfumes berdasarkan fakta tersebut.- Fakta Perfume -


Fakta Perfume #1

50% - 90% daripada kos perfume adalah pemasaran, bukannya kos bahannya. Perfume adalah satu daripada conroh paling ketara yang harga tidak menggambarkan kos bahannya. Kebanyakan daripada kita pastinya berpendapat yang perfume yagn berjenama diperbuat daripada bahan-bahan yang bermutu tinggi serta mahal yang mejadikan harga jualannya mahal.

Walaupun daripada satu sudut ada kebenarannya, namun realitinya mengapa harga kebanyakan perfume berjenama ini tinggi ada lah kerana pengiklanan, ini termasuk:

* Iklan yang berkilat-kilat di majalah seperti Cosmo, GQ dan banyak lagi majalah popular
* Iklan komersial di television yang memaparkan selebrity yang dibayar
* Kotak yang direka khas, botol yang beraneka ragam dan bungkusan yang berkilauan untuk menjadikan perfume "kelihatan mahal" sebagai tarikan kepada pembeli.

Ini sudah menjelaskan mengapa One Drop Perfumes boleh dijual pada harga yang jauh lebih murah daripada perfume berjenama yang lain.


Fakta Perfume #2

Terima kasih kepada teknologi modern, dimana membolehkan wangian-wangian dianalisa serta dihasilkan semula termasuklah perfume-perfume berjenama. Semuanya ini adalah sah dari segi undang-undang. Adalah mustahil untuk mempatenkan sesuatu bau. (Lagipun, bolehkah anda bayangkan satu monopoli ke atas semua bau yang berbau seperti ros? Ianya mustahil sama sekali!). Undang-undang telah menetapkan bahawa sesuatu bau atau haruman itu adalah hak milik alam semulajadi, bukannya hak milik mana-mana individu.


Fakta Perfume #3

Perfume berjenama terkenal biasanya di sasarkan kepada satu-satu kelompok khusus. Hari ini, pengguna yang lebih tahu menghargai dan menilai akan sesuatu bau. Dengan pengetahuan bahawa bau perfume berasaskan minyak ini tidak jauh bezanya dengan perfume berjenama, maka sudah tidak ada alasan lagi bagi mereka untuk membelanjakan wang yang lebih untuk mendapatkan bau yang sama.- Kelebihan One Drop Perfumes -


Haruman yang bertahan lebih lama

One Drop Perfumes adalah perfume berasaskan minyak yang menyerap pada kulit anda dan bertindak balas kepada suhu badan anda sekaligus menghasilkan haruman yang bertahan sepanjang hari. Tidak seperti perfume yang berasaskan alkohol, One Drop Perfumes tidak cepat hilang harumannya


Minyak wangi tulen tanpa alkohol

Diformulasikan khusus bagi anda yang arif yang menghargai akan wangian terbaik. Perfume ini juga sesuai bagi Muslim yang mehukan alternatif kepada perfume beralkohol dan juga sesuai bagi anda yang alah kepada bahan kimia yang terdapat di dalam perfume beralkohol


Wangian yang bersesuaian dengan pelbagai personaliti dan suasana

Dengan kepelbagaian wangian yang ditawarkan, anda hanya perlu pilih.


Lebih nilai untuk wang anda

Dengan One Drop Perfumes, anda akan menikmati wangian yang tahan lebih lama, diinspirasikan daripada haruman berjenama yang terkenal pada harga yang jauh lebih murah. Hanya settik sahaja untuk mendapatkan wangian sepanjang hari.


Berinspirasikan perfume jenama terkenal


2.75ml x 8 botol perfumes pelbagai bau di dalam satu kotak


Botol Roll-On untuk kegunaan yang lebih selesa


Bungkusan yang senang dibawa ke mana saja


Lebih 100,000 pengguna yang telah berpuas hati dari Asia dan berkembang ke seluruh dunia

No comments:

Post a Comment